Εξερεύνηση του διαστήματος 1/3

Πώς μπορείτε να εξερευνήσετε άλλους πλανήτες;

Αυτό το έργο αφορά στο σχεδιασμό ενός πρωτοτύπου LEGO® rover που θα ήταν ιδανικό για εξερεύνηση απομακρυσμένων πλανητών. Ένα rover είναι ένα αυτοματοποιημένο μηχανοκίνητο όχημα που κινείται σε όλη την επιφάνεια ενός ουράνιου σώματος. Ένα rover μπορεί να εξετάσει το έδαφος και τα χαρακτηριστικά του, να αναλύσει τις καιρικές συνθήκες, ή ακόμα και τα υλικά δοκιμών, όπως το έδαφος και το νερό.

  1. εξερευνώ – Οι μαθητές θα εξερευνήσουν τα rover και θα ανακαλύψουν πολλά ενδιαφέροντα χαρακτηριστικά και λειτουργίες τους. Οι μαθητές θα πρέπει να σχεδιάσουν διάφορες λειτουργίες για το πρωτότυπο του rover.
  2. δημιουργώ – Αφήσαμε τους μαθητές να εξερευνήσουν τη “Βιβλιοθήκη Σχεδιασμού” ώστε να μπορούν να επιλέξουν ένα μοντέλο για έμπνευση. Τους αφήσαμε να πειραματιστούν και να δημιουργήσουν τις δικές τους λύσεις, τροποποιώντας οποιοδήποτε βασικό μοντέλο όπως κρίνουν κατάλληλο.
  3. μοιράζω – Οι μαθητές θα πρέπει να παρουσιάσουν τα μοντέλα τους, εξηγώντας πώς έχουν σχεδιάσει και δοκιμάσει το rover τους για να ολοκληρώσει μια σειρά από εργασίες που βασίζονται σε εξερεύνηση πλανήτη.

Οι μαθητές σχεδιάζουν, κατασκευάζουν και δοκιμάζουν ένα rover που μπορεί να επιτύχει μία από τις παρακάτω αποστολές όταν θα σταλεί σε έναν άλλο πλανήτη: Μετακίνηση προς και από ένα κρατήρα. Συλλογή δείγματος βράχου. Δημιουργία τρύπας για εξόρυξη στο έδαφος.